Verzekeren
Tegen praktisch alles kunt u zich verzekeren. Er zijn echter zóveel vormen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. En niet alle verzekeringen zijn op uw situatie van toepassing, misschien kunt u het risico wel zelf lopen. Het is daarom verstandig om u uitgebreid te laten adviseren. Hieronder vind u een greep uit de mogelijke verzekeringen.
Levensverzekering
Een levensverzekering keert meestal uit bij overlijden van de verzekerde. Of bijvoorbeeld bij het in leven zijn op een bepaalde datum. Een levensverzekering kan ook een combinatie van beide zijn. Daarnaast zijn er vormen met een fiscaal voordeel, bijvoorbeeld de vormen die bestemd zijn voor aanvulling op uw pensioen.
Schadeverzekering
Een schadeverzekering is een verzekering die tot doel heeft een verzekerde na het optreden van een verzekerd risico schadeloos te stellen. De volgende hoofdvormen zijn te onderscheiden:
- Opstalverzekering
Met een opstalverzekering (ook wel: woonhuisverzekering) is uw woning verzekerd tegen schade door brand, storm en inbraak. Een opstalverzekering is meestal verplicht voor iedereen die een koopwoning met een hypotheek heeft.
- Inboedelverzekering
Brand, storm, diefstal of water kunnen schade aanrichten aan uw inboedel. Met een inboedelverzekering verzekert u uw eigendommen tegen deze risico's.
- autoverzekering
Uw auto moet u wettelijk verzekeren tegen schade die u anderen toebrengt. Deze verzekering is uit te breiden met een volledige dekking en aanvullingen als ongevallen en schade van inzittenden.
- Aansprakelijkheidsverzekering
Een ongelukje? Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten als u per ongeluk schade bij een ander maakt.
- Rechtsbijstand
Met een rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd van professionele juridische hulp.
Bovengenoemde advieswerkzaamheden betreffende levensverzekeringen worden momenteel in interim opdrachten uitgevoerd. Schadeverzekeringen worden door een opdrachtgever uitgevoerd.
Het opzetten van een eigen adviespraktijk, waar u rechtstreeks met uw vraagstuk bij mij terecht kunt, volgt in een later stadium.